Suppen met je hond; zó doen wij dit !

We vinden het leuk om de hond op de sup te zetten, maar vindt de hond dat ook?
Dáár gaan we naar kijken. Luchtjes opsnuiven, dingetjes uit het water happen, vliegjes vangen dát zijn een paar van de signalen waar we naar zoeken. De hond is dan met de omgeving bezig, doet indrukken op en haalt daar voldoening uit.
Hier willen we naar toe. Dat zal niet meteen met iedere hond lukken, en soms helemaal niet.
In de eerste les gaan we niet metéén met de hond op de plank. De baas moet eerst zelf gevoeld hebben hoe een sup werkt en een paar basis-technieken hebben aangeleerd. Spelenderwijs laten we dan de hond kennismaken met de sup die we hiervoor half in het water hebben gelegd. Vervolgens gaan we langzaam, in een rustig tempo het water op.
Ondertussen kijken we goed hoe de hond reageert. Hebben we het idee dat de spanning te hoog wordt?  Dan gaan we  weer even terug naar de opstapplaats en bouwen de kennismaking  met het supboard weer spelenderwijs opnieuw op. Daarna zetten we koers naar het hondenstrand. Hier hebben we een gezamenlijk stop en kan de hond even lekker ravotten, zwemmen en rennen.
 
We zitten dus  niet de hele tijd op de plank. Op een strandje kan de hond leuke dingen doen samen met de baas: gewoon even rondneuzen, of wat spanning kwijtraken mocht dit nog  nodig zijn. De honden mogen hier los. 
 

Benodigdheden voor suppen met je hond:  een tuigje dat goed past werkt het beste, samen met een riem die je vast kan maken om je middel. Op de sup staat veiligheid voorop en moet, conform de veiligheidsrichtlijnen van de ASI, de hond en sup verbonden zijn met zijn baas!!

De hond moet goed kunnen zwemmen, anders moet hij/zij een goed passend zwemvest dragen.
Safety First!!!!

Voldoende parkeerplaats is er tegenover (bij De Kroon).